Nye motorvejsbroer på Fyn

LOKATION

Fyn

KLIENT

Vejdirektoratet

BYGGEÅR

N/A

Entreprenører

Per Aarsleff A/S

I forbindelse med udbygning af motorvejen på Fyn mellem Nørre Aaby og Middelfart fra fire til en sekssporet motorvej, har Vejdirektoratet besluttet at erstatte to eksisterende broer på Jyllandsvej med to nye broer.

Den ene bro er beliggende ved Jyllandsvejs krydsning af den fynske motorvej. Ved siden af den eksisterende bro opføres en ny bro i brogruppe 1 og i klasse 150. Den anden bro er beliggende ved Aulbyvejs krydsning af den fynske motorvej, hvor den eksisterende bro erstattes ligeledes med en ny bro i brogruppe 1 og i klasse 150.

Både den 86 m lange 4 fags bro ved Jyllandsvej og den 65 m lange 2 fags bro ved Aulbyvej er in-situstøbte og efter-spændt. Broerne blev udført mens motorvejens 4 spor var farbare og i drift. Broerne er udstøbt ca. 1 m over færdigt niveau og er efterfølgende sænket ned på de permanente understøtninger med udstøbning af lejer som betoncharnier.

Dog krævede broen ved Nørre Aaby nedrivning af den gamle bro, og fjernelse af dragere for formunderstøtningen. Dette blev udført således at det kun var nødvendigt at lukke motorvejen to nætter og med omkørsel så billisterne blev generet mindst muligt.

Per Aarsleff A/S med ISC A/S som rådgiver vundet opgaven på de to broer i totalentreprise.

Som rådgiver har ISC stået for Detailprojektering af forspændt betonoverbygning, søjler og vægunderstøtning, fugtmembran og fuger, lejer (betoncharnier) samt fundamenterne til broerne.© ISC Consulting Engineering A/S | Øster alle 31, DK-2100 Copenhagen Ø | Email:info@isc.dk | Tel: +45 35 27 88 00 | CVR: 26340713 | Disclaimer