Stibro v/Ølstykke Station

LOKATION

Ølstykke station

KLIENT

Ølstykke Kommune

BYGGEÅR

2002

PARTNERE

Thomas Kullegaard arkitekter Kalundborg
Peer Aarsleff A/S,
Holbæk Ny Maskinværksted ApS

I forbindelse med et stisystem er der opført to identiske stibroer over Tjørnehøj ved Ølstykke station. De to stibroer er etableret på hver side af en eksisterende jernbanebro for S-togstrafik, således at der er opnået sikre adgangsforhold fra boligområder på den ene side af Tjørnehøj til Ølstykke Station på den anden side. Samtidig er der via elevatorer etableret adgang til stisystem og station fra Tjørnehøj.

De to broer er udført i stål. Hver bro består af to sektioner med spændvidder på henholdsvis 25,5 m og 13,5 m. De længste sektioner spænder over selve vejen fra landfæster på vestsiden til en betonplatform ved elevatortårnene på østsiden. De korte sektioner spænder fra betonplatformen til landfæster ved stationen.

Broerne er udført med en svag krumning for at opnå den ønskede frihøjde på min. 4,5 m. Broerne, der har en fri bredde på 3 m, er designet for køretøjer med totalvægt på 3.500 kg svarende til Brogruppe III i Vejdirektoratets anvisninger.

Broen er opbygget af to kasseprofiler på 300 mm x 1000 mm, som delvist fungerer som rækværk. Oven på hoveddragerne er der påsvejst et lavt rækværk for at opnå en totalhøjde på 1.100 mm. Brobanedækket, der består af en afstivet stålplade belagt med Cicol NT Slurry© er udført med tværfald. Brobanedækket er afstivet – med markante ribber på tværs af broen.

De to elevatortårne ved betonplatformene er udført i stål og glas.

Betonplatformene er udført som en in-situ støbt betonramme konstruktion. Betonrammerne er ført op over brobanen i et par pylonlignende rammer, som dog ikke har nogen statisk funktion, men kun til formål at markere bygværket.© ISC Consulting Engineering A/S | Øster alle 31, DK-2100 Copenhagen Ø | Email:info@isc.dk | Tel: +45 35 27 88 00 | CVR: 26340713 | Disclaimer