AVANCEREDE BEREGNINGER

Den tekniske udvikling indenfor computerteknologi går meget stærkt, og de programmer til elementmetode beregninger, der kom frem i midten af 1960’erne, har i dag udviklet sig til særdeles avancerede programmer, som det kræver en særlig kompetence at udnytte til fulde.

ISC har anvendt elementmetode (FEM) programmer til beregninger siden midten af 1970’erne, og har derfor opbygget den nødvendige ekspertise indenfor avanceret FEM modellering og analyse.

Anvendelsesområderne er mange – fra generel anvendelse indenfor bygge- og anlægssektorens traditionelle statiske beregninger til avanceret anvendelse i forbindelse med dynamiske beregninger, maskinkonstruktioner, trykbærende anlæg – for blot at nævne nogle få.

Spændvidden i opgaverne er stor – både målt i størrelse og i teknisk variation, anvendelse og materialer.
Nogle eksempler kan illustrere dette:

– Underbygning til transformerplatform
– Offshore jacket knude
– Røggasrør til røgrensningsanlæg
– Motorfundamenter til store dieselmotorer
– Motorrammer til regionaltog
– Motorrammer til biler
– Kabelunderstøttede glasfacader
– Varmetransmissionsberegninger
– Udmattelsesberegninger
og meget, meget mere.

Udviklingen vil fortsætte med uformindsket hast, og avancerede beregningsmetoder vil blive anvendt på stadig flere områder i den ustandselige higen efter slankere og mere elegante konstruktioner, mere effektive fremstillingsmetoder, bedre udnyttelse af materialer og energi og bedre muligheder for levetidsberegninger – alt i samarbejde med de tekniske specialister indenfor de enkelte fagområder og – ikke mindst – vore dygtige arkitekter.