CSC Phase II

2015-11-27

ISC har med underrådgivere i skarp konkurrence vundet opgaven med projektering af CSC Phase II i Københavns Lufthavn. Københavns Lufthavns vision er at udvikle lufthavnen, så den i fremtiden kan betjene op til 40 millioner passager årligt mod ca. 25 millioner nu.

Det medfører en række bygge- og anlægsprojekter på Landside, samlet i programmet “Landside Terminal Expansion (LTE)”, hvor udvidelsen af kapaciteten i den centrale sikkerhedskontrol (CSC) er den første.Projektet er en udvidelse af den CSC bygning, ISC projekterede tilbage i 2006-07, hvor den samlede projekterings- og udførelsestid fra blankt papir til indvielse var 12 måneder.

Projektet CSC Phase II udvider den eksisterende bygning mod nord ud over forpladsen, således at der skabes plads til et øget antal securityspor med øget længde og ny teknologi samt et øget køstyringsareal til det øgede passagertal.

Projektet omfatter ca. 600 m2 ny kælder til bl.a. teknik, ca. 2000m2 udvidelse af stueetage til flowareal og butikker, ca. 1500m2 udvidelse af 1. sal (CSC) samt ca. 650m2 udvidelse af 2. sal til personalefaciliteter.

Projektet gennemføres i en meget stram tidsplan og med de mange tekniske udfordringer, der generelt er i forbindelse med ombygninger – og specielt i lufthavnen, der selvfølgelig skal holdes i fuld drift i hele byggeperioden.

Projekteringen skal være afsluttet primo april 2016 og byggeriet klar til ibrugtagning juni 2017.

Bygherre:
CPH A/S

Bygherrerådgivere:
Cowi A/S
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S

Totalrådgiver:
ISC Rådgivende Ingeniører A/S

Underrådgivere:
Holm & Grut Arkitekter
Spangenberg og Madsen A/S (el)
Den smukke façade er udarbejdet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S.

DEL