LOCATION

Rønne, Bornholm

CLIENT

Bornholms Hospital

BUILDING PERIOD

2012 - 2013

Bornholms Hospital has from Region Hovedstaden been granted founding for a new MR Scanner. This also included a new building for the scanner as there was no room for it in the already existing buildings.

The new one storey 265 m2 building comprise all the scanner utilities such as the actual scanning room, the technique room and operational room. A patient preparation area and a waiting area have been established as well as changing rooms, staff rooms and toilettes.

The building is mounted with roof and wall plates of lightweight stabilizing and bearing elements. The building is a veneered construction with a mural crown. The roof is a slightly slanting pressure insulated roof with tarpaper.

The building is directly connected with the hospital´s already existing trauma center and intensive care unit, where the primary supply units such as central heating, water supply, medical gases, cooling for the scanner and the new scanner room are located.

The building is ventilated via a separately installed ventilation unit placed in the back of the building.
Most of the building is heated by radiators whereas the scanner room is regulated by the ventilation system via an air duct installed with decentralized heating- and cooling coils. The buildings installations are all connected to the hospitals CTS unit.

The design phase has been carried out in close cooperation with Siemens, the manufacturer of the scanner, in order to adjust the building, the transportation routes, the foundation and the power- and gas supply installations to obtain ideal conditions for the scanner.

In connection with the installation of the scanner the hospital´s high voltage power installation was upgraded with a new 630 kVA transformer and main switch board, which supplies the scanner and other units with power that is being lead to the new building via drilled cable tubes.

During the whole process ISC has also assisted with the update of the hospital´s existing emergency power supply. An update of the control switch board for the emergency power supply was needed due to rewiring of the electricity to the new switchboard and a new synchronous switch board which was added as well. The existing PLC-control has been replaced with a safer and more reliable control panel. The hospital will now be supplied with emergency power from two generators.

ISC has carried out the initial planning and ideas in cooperation with the hospitals technical department and control group. Furthermore ISC has carried out project management and client consultancy including authority procedures and follow-up and contractor monitoring and follow-up.

LOCATION

Rønne, Bornholm

CLIENT

Bornholms Hospital

BUILDING PERIOD

2012 - 2013


Tværkajen Odense

Currently not available in english.

Mercantec - Viborg

Mercantec – Viborg

Currently not available in english.

Holbæk Sports Village

ISC shall in cooperation with turnkey contractor Morten C. Henriksen A/S, HM-Gruppen A/S, Kullegaard Architects A/S, CSK Stålindustri A/S, OBH, Torkil Laursen A/S, Riis Akustik ApS, Kragh & Berglund A/S, Dish A/S carry out design and building of Holbæk Sport Village.

Greve Gymnasium

ISC has in cooperation with GPP Architects won the design competition on a new sport arena, fitness and study facilities for Greve Gymnasium. ISC handles design, tenders, contracts, project monitoring and technical supervision.

Sofieskolen i Bagsværd

Currently not available in english.

Muncholm A/S

For MUNCHOLM A/S har ISC ydet rådgivning i forbindelse med introduktion af Hoesch Additiv Decke® på det danske marked. Hoesch Additiv Decke® indgår i et konstruktionssystem bestående af ståltrapezplader som blivende (malerbehandlet) forskalling for in-situ støbt jernbetondæk på stålbjælkelag.

(more…)

TV2 Teglholmen, Copenhagen

I slutningen af 2006 samledes TV 2’s aktiviteter på Sjælland herunder københavner-redaktionen, TV 2 Zulu, Charlie, Film og TV 2 Reklame i et stort, moderne mediehus på Teglholm Allé 16. Ejendommen, som giver et overvældende indtryk af lys og luft med udsigt til vandet er oprindeligt opført af MP Pension i år 2000.

(more…)

Service Centre – Hundige, Denmark

Det nye servicecenter i Hundige skal supplere de eksisterende klargørings-faciliteter i Taastrup, således at DSB S-tog for fremtiden kan levere deres kunder et endnu bedre S-togsprodukt i hverdagen.

(more…)

Swimming Arena – Nykoebing Roervig

I de seneste år er det blevet meget populært i kommunerne at opføre nye svømmehaller til borgernes glæde. Dette er også tilfældet i Nykøbing Rørvig som i 2005 besluttede at opføre en ny svømmehal.

(more…)

Liselund – Demenscenter

I Liselund lige uden for Viborg har ISC bl.a. sammen med GPP arkitekter opført et helt nyt demenscenter for Viborg Kommune. Demenscenteret består af 60 boliger med fælles service arealer specielt indrettet til demente samt en centerbygning på i alt 6.300 m2.
(more…)

Skattecenter Skive

I forbindelse med opførelse af Skattecenter Skive´s nye domicil i udkanten af Skive har ISC forestået energirådgivningen.  ISC har været involveret allerede på et meget tidligt stadie og projektet er gennemført efter metoderne ”integreret design” hvilket betyder at der har været et meget tæt og tidligt samarbejdet mellem alle projektets parter.

(more…)

Science – Technical High School

Med Randers Tekniske Skole som bygherre har ISC Viborg, i samarbejde med KPF arkitekter A/S i Viborg, projekteret og opført en 4000 m2 stor nybygning til skolens HTX gymnasieuddannelse.

(more…)

Science Center – Kalundborg Gymnasium

En 600 m2 eksisterende fløj på Kalundborg Gymnasium er blevet ombygget til et nyt og moderne undervisningsafsnit. Den nye afdeling indeholder 5 laboratorier til undervisning i fysik, kemi og biokemi.

(more…)

Health Care Center Aalborg East, Denmark

Der er i 2011 – 2012 opført et nyt sundheds- og kvarters hus for Himmerlands Boligforening i Aalborg øst. Huset er på i alt 7.500 m2. Byggeriet er indrettet med lejemål til hovedsagelig helse – og sundhedsrelaterede funktioner som nu på denne måde bliver samlet i en toetages bygning på et centerstrøg tæt ved offentlig transport.
(more…)