ISC Rådgivende Ingeniører A/S – 50 år – and “Still Going Strong”

2017-08-01

ISC Rådgivende Ingeniører A/S – 50 år – and Still Going Strong

Efter 50 års virke er der stadig fuld fart på ISC Rådgivende Ingeniører A/S og civilingeniør Kjeld Thomsen er stadig i førersædet. ISC Rådgivende Ingeniører blev i 1967 grundlagt af Kjeld Thomsen med 3 ansatte i lejede kontorlokaler i København – nu er der fyldt op med 250 ansatte i 7 afdelinger fordelt over hele Danmark og en satellitafdeling i Wellington i New Zealand.

 

Firmaet blev grundlagt under navnet International Steel Consulting A/S, da ambitionen var at virke som rådgiver på stålkonstruktionsområdet i Danmark og i udlandet, hvor Kjeld Thomsen var i besiddelse af en specialviden baseret på erfaringer fra bl.a. forskning og undervisning på Danmarks Tekniske Højskole fra 1961-1975 i stålkonstruktioner og brobygning samt som rådgivende ingeniør. Kjeld Thomsen er stadig drivkraften i firmaet, som nu er forankret i et holdingselskab, der også indeholder et ejendomsselskab, med speciale i opkøb og renovering af unikke ejendomme.

ISC Rådgivende Ingeniører A/S kom dog efter ganske kort tid til at virke som rådgiver i alle discipliner indenfor bygge- og anlægsområdet, og det er gået over al forventning. ISC Rådgivende Ingeniører A/S har i dag sat sit fingeraftryk både i Danmark og i mange lande rundt omkring i verden. Øresundsbroen er nok en af de mest markante hvor ASO-gruppen med ISC som partner i 2001 sikrede ISC en ud af foreløbig 7 ECCS stålpriser ”Design Award for Advanced Steel Structures”.

Slag i slag er udviklingen gået siden med masser af inspirerende opgaver spændende fra rene konstruktionsopgaver til byggeopgaver i totalrådgivning til de ca. 250 medarbejdere fordelt på afdelingerne i København, Esbjerg, Kalundborg og Viborg, Aalborg, Aarhus og New Zealand.

Energisektoren har siden 1975 haft en central placering i ISC´s mange aktivitetsområder. Her er det projektering og design af kraftværker, olie- og gasanlæg og ikke mindst er ISC frontløbere indenfor vindenergiområdet og har siden udviklingen og projekteringen af verdens første transformerplatform til vindmølleparken i Rødsand i 2004, projekteret og designet en lang række transformerplatforme til vindmølleparker både i Danmark og i resten af Europa. ISC er her i 2017 gået sammen med andre danske firmaer om et eksportfremstød omkring udvikling af vindmølleparker i USA.

På infrastrukturområdet er er ISC fortsat involveret i de store ombygninger i Københavns Lufthavn.

Også på det gamle kerneområde – stålkonstruktioner har der selvfølgelig været fuld beskæftigelse med projektering af transportbroer, kraner og broer både i Danmark og i udlandet.

Broer har altid ligget firmaet nært og gennem årene er det blevet til flere markante og innovative prisvindende broer. Teglværksbroen med sit særlige hydrauliske åbningssystem, Odins bro – Europas længste dobbelte svingbro – inspireret af Næstved svingbro med de specielt udviklede glidelejer, Sveriges længste stålbro den dobbelte krumme Sundsvall bro og TP 30 Danmarks første kompositbro bygget til Ringstedbanens højhastighedstog.

Kjeld Thomsen har i anledning af sit og ISC´s 50 års jubilæum forfattet bogen ”Viden om…. 50 år med ISC – 670 sider om oplevelser, tanker og livet som ingeniør igennem 50 år – hvor verden har været i en rivende udvikling.

50 års jubilæet fejres med en reception fredag den 18. august 2017 kl. 15-17 på ISC´s hovedkontor Øster Allé 31, 2100 København Ø, hvor det i øvrigt vil være muligt at få et signeret eksemplar af bogen.