Topsiden til EnBW Albatros Offshore substation blev installeret den 26. marts, 2019. En heavy Lift Jack-Up Vessel (HLJV) Pacific Ospray lastede topsiden i Rotterdam, Holland. På dens endelig placering i den tyske bugt løftede HLJV Innovation topsiden på fundamentet ( monopælen TP) og overgangsstykket. Topsiden vejer i alt 792 tons.

Albatros OTM vindfarmen er lokaliseret i den tyske bugt, 105 km fra den tyske kyst. Offshore substation platformen har en produktionskapacitet på 117 MW vedvarende energi, der kan sendes til land.

Den innovative Albatros substation platform (Siemens OTM Albatros) er udviklet af ISC for Siemens og baseret på to åbne dækstrukturer. Derudover har ISC lavet en innovativ containerløsning til kontrolrum, GIS samt mandskabsrum. EN HV transformer og shunt reaktor er placeret ude på topdækket. Offshore substation platformen fundament består af en monopæl/TP.

Det lykkedes ISC at lave et minimalistisk design med en reduceret mængde hjælpesystemer.

Du kan læse mere om projektet Her

Foto 1: Siemens / Foto 2,3 and 4: Geosea/ENBW


Seneste nyheder

Nyt uddannelsescenter til Bispebjerg Hospital

2020-10-16


Arkitekturens pris 2020 er gået til Viborg Midtby Gymnasium og Hærvejsbroen

2020-09-29


ISC kan i denne uge præsentere endnu en certificeret statiker.

2020-09-24


ISC Rådgivende Ingeniører er af Total E&P Danmark A/S blevet tildelt kontrakt for udarbejdelse af Mechanical Completion & Commissioning Planning “Completion Database Preparation and Administration” på Tyra Redevelopment projektet.

2020-03-19