• Lokation: Østersøen
  • Kapacitet: 48 MW
  • Installation: 2010
  • Vandybde: 18 meter
  • Substruktur: Monopile
  • Detailed design: TP/monopile
  • Klient: EnBW/Ballast Nedham

Første vindmøllepark i Tyskland

Baltic 1 bliver den første kommercielle vindmøllepark i Tyskland. Vindmølleparken er placeret i Østersøen, ca. 16 km nord for Dars-Zingst-halvøen på 18 m vanddybde. Vindmølleparkens kapacitet forventes at blive 48,3 MW. Da der skal forventes isbelastninger i Østersøen, er der installeret en iskegle i beton, som kan få isen til at knække og glide af, så monopælfundamentet ikke udsættes for uventet store belastninger. Transformatorstationsplatformen og den ekstra vægt, der er tilføjet af iskeglen, har gjort det nødvendigt at bruge en fejlsikker enhed udviklet af ISC mellem mellemstykket og monopælen.

Denne er designet med et konisk overlap med tæthedsmørtel, så en eventuel fejl vil sikre, at stålkeglen bliver fastspændt på den nederste del af røret i tilfælde af en mindre synkning.

Transformatorstationens platform rejser sig 32 over havbunden. Monopælen vejer 416 tons, mellemstykket vejer 907 tons, og iskeglen vejer 537 tons. Vægten af ​​hele understationsplatformen er ukendt, da oversiden endnu ikke er designet. Understationsplatformen er designet til to scenarier, hvilket betyder, at den kan bære en overside på 900 tons eller en overside på 1100 tons.

Ydelser leveret af ISC

Vi har udført layoutet og det detaljerede design af transformerplatformens fundament, mellemstykket, alle rørværker, J-rør, bådlandingen og betonisen. Derudover har ISC designet en søtransportfastholdelses- og løfteanordning til monopælen og mellemstykket.

Vi har også styret brandsikkerhedsinstallationer og udarbejdet projektgodkendelser til certificering af Germanisher Lloyd (GL Oil & Gas).

Konstruktionen er godkendt og verificeret af det tyske Prüfer og GL Oil & Gas. Den seneste opdaterede version af CATIA 3D-softwaren er blevet brugt til designet.